נושאי הלימוד – לימודי מגמת מדעי החברה עוסקים בנושאים מהותיים לקיום החברתי. הם מעניקים הבנה וראייה רחבה ומרתקת של האדם כפרט, של האדם בחברה ושל החברה בכללותה. מטרת הלימודים להקנות ללומדים כלים, ידע ומיומנויות בתחום החברתי בכלל. לימודים במגמה מהווים בסיס להמשך לימודים אקדמיים בעתיד. במגמה לומדים פסיכולוגיה וסוציולוגיה:
הפסיכולוגיה – עוסקת בפרט וחוקרת את ההתנהגות הגלויה ובעיקר את ההתנהגות הסמויה )רגשות, תפיסה, מחשבה, רצון ומוטיבציה, זיכרון, ועוד(. בשעורים נלמד פרקים מרתקים על אישיות האדם, שלבי התפתחות של האדם מהלידה ועד הזקנה, מה
קורה לנו בכל אחד מהמעברים בחיים, נלמד על התנהגותנו בזמן לחץ וחרדה, על דימוי עצמי ודימוי גופני, על לחץ חברתי ובכלל, על השפעת הסביבה החברתית עלינו ועוד.
הסוציולוגיה – חוקרת את הסביבה האנושית, עוסקת ביחסים בין בני האדם, בהבנת בעיות חברתיות ובדילמות המלוות אותנו בחברה הישראלית. בלימודים נוגעים בנושאים שונים: המשפחה ומשמעותה, מאבקי כוח במשפחה ובזוגיות, התרבות על כל גווניה בישראל ובעולם, תרבות של בני נוער, תפקידי האישה והגבר בחברה, סטריאוטיפים גבריים ונשיים, יחסים בין עולים חדשים וישראלים, ערבים ויהודים, דתיים וחילוניים, מרכיבי תרבות כמו: אמונות, ערכים, נורמות התנהגות, וכדומה.
קרימינולוגיה* – מקצוע הקרימינולוגיה נלמד בהיקף של 2 יחידות לימוד, על פני 3 שנים. בסוף כיתה י”ב נערכת בחינת בגרות פנימית. הלימודים כוללים תכנים מגוונים בנושא עולם העבריינות כגון: סוגים וסיבות לעבריינות, ענישה, סמים ואלכוהול, פשיעת נשים, תפקידי שיטור ועוד. תלמידי המגמה יוצאים לסיורים לימודיים ביניהם סיור לבית הסוהר ולבית הספר לשוטרים. הלימודים כוללים סרטים והרצאות מומחים בתחומים שונים הנוגעים לנושאי הלימוד. התלמידים יתנסו במשימות רבות בתחום ההערכה החלופית.
היקף לימודי
5 יח”ל במדעי החברה.
תנאי קבלה
ממוצע ציונים כללי – 70 ומעלה.
ציונים גבוהים במקצועות רבי מלל.